Επιμέλεια και διόρθωση

Είστε εδώ

Επιμέλεια και διόρθωση

Στην Eazytech κύρια προτεραιότητα μας είναι η παράδοση ενός ποιοτικού τελικού προϊόντος στον πελάτη. Είμαστε υπερήφανοι για την προσοχή που δείχνουμε στη λεπτομέρεια και την τελειότητα. Για αυτόν τον λόγο δίνουμε μεγάλη έμφαση στην επιμέλεια και τη διόρθωση των έργων μας προκειμένου να προσφέρουμε στους πελάτες μας με βεβαιότητα τελικά αρχεία χωρίς λάθη.

Επιμέλεια και διόρθωση. Ποια είναι η διαφορά;

Ενώ πολλοί χρησιμοποιούν τους όρους εναλλακτικά, στην πραγματικότητα η επιμέλεια και η διόρθωση δεν συνιστούν το ίδιο αντικείμενο, αλλά δύο διαφορετικά στάδια της διαδικασίας ελέγχου του κειμένου. Και τα δύο απαιτούν προσεκτική και λεπτομερή ανάγνωση του κειμένου, αλλά εστιάζουν σε διαφορετικά σημεία του γραπτού και χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές.

Η επιμέλεια ακολουθεί τη μετάφραση και είναι το στάδιο εκείνο στο οποίο πραγματοποιούνται οι σοβαρές διορθώσεις. Εδώ εστιάζουμε κυρίως στην επιβεβαίωση της ορολογίας που χρησιμοποιήθηκε. Ο επιμελητής ψάχνει τους όρους που χρησιμοποιήθηκαν και κάνει όλες τις απαραίτητες αλλαγές για να περάσει το κείμενο στο επόμενο στάδιο.

Το επόμενο στάδιο είναι η διόρθωση του κειμένου. Καθώς είναι και το τελευταίο στάδιο, η διόρθωση εστιάζει στα επιφανειακά λάθη όπως τα ορθογραφικά, τα γραμματικά και τα λάθη στίξης.

Τα λάθη είναι σημαντικά και κοστίζουν χρήματα. Εάν το κείμενό σας προορίζεται για δημοσίευση, τότε αξίζει να διαθέσετε κάποια χρήματα για τις υπηρεσίες της επιμέλειας και της διόρθωσης. Η σημασία στη λεπτομέρεια είναι αυτή που στο τέλος κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η επιμέλεια και η διόρθωση πραγματοποιούνται πάντα από επαγγελματίες οι οποίοι είναι φυσικοί ομιλητές της γλώσσας στόχου.